Szukam informacji odnośnie wpływu efektów pogodowych na nowe rasy w Warlords Battlecry III oraz premii za przewodzenie nowym rasom. Jeśli ktoś wie, gdzie można znaleźć takie info albo poda je na forum (wraz ze źródłem), to będę wdzięczny za cynk.
A ja dodam od siebie tyle : Z nowych ras wszystkie z nich reagują jedynie na zmianę pory dnia (noc czy dzień)
I tak dla przykładu : Ssrathi reagują w sposób następujący : w dzień otrzymują większą premię do walki , w nocy zaś ją tracą , premię poza Ssrathi otrzymuje też imperium, w nocy zaś Zaraza i Rój z zaznaczeniem że jest to jedynie współczynnik walki :3
Mroczne Elfy też lubią walczyć w nocny deszczowy dzień, czarnoksiężnicy mają odpowiedni czar. Klasa zabójcy otrzymuje premie do walki w nocnej porze. Nieumarłym też służy noc, szczególnie jednostkom cieni. No i w nocy mogą w końcu zacząć regenerować swoje punkty życia w zwiększonym tempie. Można chyba powiedzieć, że zło lubi noc, dobro dzień, neutralnym wszystko jedno (choć nie zawsze, Ssrathi są neutralni ale kult boga słońca zobowiązuje)
Ja nie mogę zrozumieć morale w WBC3. Mam prawie 40 do morale dla rycerzy, gram tą rasą, a postacie w moim zasięgu dowodzenia mają +2 do walki i +2 do szybkości. Chyba nie działa dobrze to xd
W WBC3 Morale wpływa dwojako na armie :
1. Wysokie wartości morale skracają prędkość ataku Bohatera ( w stopniu mało zauważalnym) oraz na atak jednostek w armii (na nich zmiana jest widoczna dużo mocniej)
2. Dodają nam więcej miejsca na armię na początku gry , nie pamiętam co ile punktów Morale dostaje sie miejsce na armie, ale to bywa przydatne w walkach 1vs1, a my możemy przywołać jakieś monstra na pomoc
Edit z 16-11-2014
Punkt armii mamy co dwa punkty Morale