Znalazłem(a nawet trochę pomogłem przy jego tworzeniu) takie opowiadanie. Czy ktoś może podjąłby się jego przetłumaczenia na język polski?
Ostatnio edytowany przez Valghern (2014-01-12 19:41:48)
Byłbym skłonny wziąć tę robotę, ale jeszcze nie jestem pewien. Jeśli dam radę z czasem, to już jutro spróbuję przetłumaczyć prolog i zobaczyć czy jest to w zakresie moich możliwości, jeśli nie dam radu jutro, to konkretną odpowiedź dostaniesz w piątek(środek tygodnia mam zawalony robotą, ale jest szansa, że zabiorę się do tego też we wtorek). Tak więc, jeśli ktoś oprócz mnie chce to zrobić, to ustąpię miejsca, ale ogólnie rzecz biorąc to jestem chętny.
Tak więc na samym początku chcę powiedzieć, że nie było to takie łatwe, jak zdawało mi się na początku. Przetłumaczyłem pierwszy akapit Prologu i szczerzę mówiąc, średnio mi się podoba to co stworzyłem. Ciężko mi było przetłumaczyć tekst, żeby dało się go przeczytać i brzmiało w miarę po polsku, jednocześnie nie zmieniając treści utworu.
Ostatecznie stwierdzam, że raczej potrzebujesz kogoś bardziej wprawionego w pisaniu, ja nie podołałem, przykro mi. Mógłbym się z tym co prawda jeszcze pomęczyć, ale niestety nie narzekam ostatnio na nadmiar wolnego czasu, więc nie dam rady, żebym mógł się zająć i tym.