Witam,
tutaj http://www.wbc3.c0.pl/readarticle.php?article_id=2 na liście klas jest łucznik, w grze nie ma. Wybrałem rasę leśny elf i klasę wojownik, mam poziom 23, ale nie widzę żadnych umiejętności, o łucznictwie nie wspominając. Mam więc dwa pytania:
- bohater łucznik jest możliwy?
- gdzie znajdują się umiejętności bohatera? Chodzi mi o czary i inne zdolności, których można użyć na polu bitwy.
Ostatnio edytowany przez Ja (2014-07-09 12:44:01)
Pędzę z odpowiedzią:
Nie można stworzyć bohatera łucznika w WB3. Z kolei umiejętności na bieżąco wybierasz po awansie poziomu bohatera tudzież możesz je rozdać zaraz po zakończonej bitwie
Tyle wiem, chodzi mi o to, czy może rzucać czary, przywoływać jednostki itp. To znaczy że bohater nie używa żadnych umiejętności podczas gry tak jak np. w Warcraft III czy BFME2?
Żeby nie mnożyć postów dodam: po udzieleniu odpowiedzi na powyższe proszę o radę
- jaka rasa jest najlepsza na bohatera walczącego wręcz i jak się w tym spisuje krasnal,
- jak najlepiej używać bohatera kupca siedzącego w wieży
- czy wojownik może uzdrawiać
Ostatnio edytowany przez Ja (2014-07-09 15:06:22)
Phew może czynić wspominane rzeczy, tyle że to jest uzależnione od rasy i klasy.
1.
Minotaur ze względu Potężny Cios i kraś tak jak każda rasa nie nastawiona na magie {jak istoty lasu np} nadaje sie bardzo dobrze
2.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to po prostu trzymać go tam o ile ma rozwinięte umiejętności kupieckie/magie alchemiczną jaka daje możliwość zmiany surowców na jakie chcesz
3.
Może - o ile wojownik jest wysokim elfem/rycerzem ewentualnie paladynem
Jak on może uzdrawiać innych? Czarem czy biernie?
Napisałaś kiedyś:
Rój - Uzdrowiciel - Dziwne połączenie typów (dobra magia plus zła rasa) ALE - Właśnie ale jest fakt, że może sie uzdrawiać/armie , premia do regeneracji dla całej armii, wskrzeszanie poległych w pobliżu jednostek, Plus zaklęcie tymczasowo zwiększające szybkość/prędkość ataku jednostek (Orzeźwienie) i Morale (do 10 jednostek w górę). Do tego wysoka inteligencja/charyzma daje nam sporą zniżkę przy zakupach/budowie
Jak rzucać to uzdrowienie i Orzeźwienie?
Ostatnio edytowany przez Ja (2014-07-10 07:47:01)
Czarem - to należy nazywać jako sposób "czynny"
Biernie - zwiększoną umiejętnością Regeneracja
Księga Czarów -> Bodaj skrót klawiszowy "I" lub "K" -> ustawiasz sobie klawisz, jakim czar bohater będzie rzucał automatycznie (najedziesz kursorem na czar i możesz od F1 do F8 by wybrać najpotrzebniejsze czary) , lub klikać na portrecie bohatera księge czarów
Może, to jedyna klasa jaka z powodzeniem łączy w sobie zarówno aspekty magiczne jak i walke wręcz. A więc tak może uzdrawiać czarami
Wystarczy podnieść zdolność do magii uzdrawiania - im więcej punktów tym większa szansa na rzucenie czaru na wyższym poziomie . Przy +10 mamy ten czar
Gdyż jest to jedna z dostępnych klas w WB3 , tyle ze w przeciwieństwie do jednostek bohater nie atakuje na dystans, jedynie magia oraz dająca mu typowe bonusy dla łucznika jak z innych znanych nam gier like zręczność czy szybkość, w WB3 jednak nic wiecej
Twoja wiedza robi wrażenie, i nie ma tu żadnej ironii, w czasach fejsów rzadko kto gra w tak "trudne" gry. Zwłaszcza, że masz 42 lata. Wyjaśnij mi więc, skąd tyle magicznych klas postaci? Czy druciarz jakoś drastycznie różni się od alchemika, arcymag od mistrza run? Miałem leśnego elfa z klasą wojownik i miał całą księgę przydatnych czarów.
Druciarz - daje więcej premii HP dla budynków - Alchemik skupia sie na ułatwianiu gry czy to zmianą zasobu z jednego na inny plus strażnicze posągi, Arcymag ma dostęp do większości magii mistrz run jedynie do magii run. Mam 22 nie 42 lata to tyle.