Witam!
Dzisiaj przedstawiam, jak scenariusze z kampanii wrzucić na potyczkę. Mam nadzieję, że się to komuś przyda .
1. Wchodzimy do folderu z grą.
2. W folderze z grą wchodzimy do folderu: Campaign Scenario.
3. Kopiujemy zawartość folderu Campaign Scenario do folderu Scenario.
4. Cieszymy się grą na mapach ze scenariusza .
Wiem, że mało przydatny wątek, ale niektórzy mogą tego nie wiedzieć. Cieszę się, jeżeli pomogłem .
Wchodzisz w edytor i wczytaj mapę, teraz pozostaje znaleźć odpowiednią .
Nie próbowałem jednak przerobić w edytorze i z powrotem daną mapę wrzucić na kampanię, ale spróbuję i dam wam znać . Jeśli ktoś ma zamiar spróbować, to niech najpierw sobie oryginał skopiuje gdzieś.
A, to kampanię najlepiej robić tak, że poszczególne mapy są w potyczce i trzeba grać po kolei. Jak kiedyś grałem w wbc3, to tak właśnie pobierałem kampanie . Przepraszam, że jeszcze nie wypróbowałem, ale niestety nie miałem czasu, a wieczorem już chęci... ale obiecuję, ze jak zrobię, to dam znać nawet chyba zaraz ;p.
Dobra zrobiłem test, niestety nie dało rady. Zmieniłem tylko to ze dodałem więcej kopalń i jakąś jednostkę. Wszystko skopiowałem itd., ale nie dało to efektów, mapa ciągle jest taka, jaka była. Może całkiem nowa mapa coś da... ale ja już nie mam ochoty się bawić, bo jak mi się popsuje wbc, to się zdenerwuję, bo płytę zapodziałem ;p.
Jakby się komuś chciało bawić, to niech napisze .
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez swiru1995 (2009-12-30 10:28:05)
przerobiłem mape z campani na swoje, wszystko co tam było działało.