Mam pomysł na temat w którym będziemy zadawać zagadki dotyczące jakiejkolwiek dziedziny - jakieś książki, filmy, gry czy nawet matematyka jak ktoś lubi Jeden zadaje pytanie drugi odpowiada, wtedy zadający mówi czy odpowiedź jest poprawna, jeśli jest, ten który zgadł zadaje kolejne pytanie. Na innych forach to się sprawdza, tylko w miare możliwości ograniczmy korzystanie z internetu ( wujek google i ciocia wikipedia ) bo każdy potrafi szukać w necie a to nie o to chodzi. Może po 24h gdy ktoś nie odgadnie następny daje zagadkę
Ja pierwszy :
Jaki RTS po raz pierwszy wprowadził możliwość zaznaczania wielu jednostek naraz ?
Zbanowany
Lol blazenek, a ty pewnie znasz odpowiedz co? Ale zgaduje ze AoE. To bardzo stary RTS, chyba ze powiedziec RA 1...
Dune, albo Warcraft 1.
Nie Dawać dalej próbujcie może zgadniecie
EDIT:
Czas minął odpowiedź to Command and Conquer możecie zadawać swoje zagadki
Ostatnio edytowany przez blazenek (2011-02-24 19:30:05)
Zbanowany
@up
C&C to RA -_-
Teraz moje pytanie, jak nazywal sie pierwszy komputer i jaka byla pierwsza gra zrobiona na nim?
Co do kompa zgaduje : Atari czy jakoś tak natomiast gra... nie wiem
Zbanowany
Nie:D Zgadujcie dalej jeszcze 1 szansa:D
No coz juz kilku uzytkownikow bylo na forum i dalej nikt nie zgadnal, wiec podaje odpowiedz: komputer ENIAC i gra taka co sa 2 paletki i sie odbija pilke czy w/e
Ostatnio edytowany przez PijanySmok (2011-04-26 13:23:35)
Refresh
Coś łatwego. Jak nazywa się twórca gry The Sims.
Zbanowany
Gdybys mnie o to spytal z 8 lat temu, to bys dostal odpowiedz:P
Hm co do pytania do komputer to wymaga ono nieco doprecyzowania. Przynajmniej w temacie technologii, tzn. czy na lampach próżniowych, i sposób wprowadzania danych. Bo według ogólnych wyznaczników "komputerowości" takie krosna na karty performowane również się kwalifikują, a raczej nie o nie chodzi;) hmmm no celował bym w eniac'a, ale o grze na niego nic nie szłyszałem, więc czekam z niecierpliwością na właściwą odpowiedź.
ps, muszę się pochwalić, właśnie udało mi się wymienić gniazdo na DB9 w moim atari 2600
Ostatnio edytowany przez Malin (2011-06-08 12:35:09)
Zbanowany
No to sie pomylilem, bo pierwsza gra nie byla na ENIAC'u zrobiona, sory.
Bez wprowadzania w b łąd bo też chce sie pobawić..
Bez wprowadzania w b łąd bo też chce sie pobawić..