Samo rodzenie = WTF
Z tego co widzę, ten utwór robi furorę i w nieco różnych formach pojawia się w różnych miejscach. Niestety nie wiem kto komponował muzykę do Warlords stąd ciężko mi powiedzieć. Utwór ten pojawia się też w Heroes of Might & Magic 4.
http://www.youtube.com/watch?v=XbJ1oxPvZrY
To też niestety nie pomogło, ponieważ HIV zostało stworzone również w tym samym czasie. Dodam... Wszystkie trzy zebrane tytuły zostały wydane w tym samym miesiącu tego samego roku ! Zaczynam mą podróż w poszukiwaniu odpowiedzi na tą zagadkę ( jak dla mnie ). Znajdę twórcę i umieszczę jego imię w tym oto temacie.
Cóż, za muzykę w serii Heroes odpowiadali Romero i Rob King. Przy Heroes 4 gdzieś był wymieniany niejaki Steve Baca.
Sprawdzałem kody źródłowe różnych dokumentacji oraz czytałem wszystkie notatniki, jak i czytałem przeróżne fora i strony z zagranicy. Doszedłem do paru wniosków. Tak jak wyżej Sauron napisał : autorem muzyki jest jedna i ta sama osoba. Utwór "Ambient4" poruszył serca bardzo wielu ludzi, którzy wykupili do niego prawa. Autor widząc, iż muzyka ma dobre powodzenia, umieścił swe dzieło w innych tytułach. Oczywiście wliczamy również "Studio Pierrot", które za dobrą ścieżkę dźwiękową jest w stanie wydać sporą sumę pieniędzy. Przypominam również, że studio wyżej wymienione jest odpowiedzialne za stworzenie anime, jakim jest znany Bleach - a którego soundtrack jest również znany na całym świecie. Szukając dalej w dokumentacjach, zauważyłem, że niektóre utwory zostały zmienione na midi. Jednakże jest on zbyt mocno skompilowany, by go wyciągnąć. Sprawdźcie sami : Warlords II\Music\Battlecry II Appendix.chm . Jeśli ktoś posiada Stereo Mix i byłby w stanie nagrać dany utwór, zahostować go i podać na forum link, byłaby to dobra wiadomość. Utwór ten jest często poszukiwany, jednakże nie można go znaleźć na sieci.
Kolejną sprawą jest zawartość notatnika "ReadMe". W ostatnim "dziale" jest napisane :
Spoiler:
[...]Jeśli planujesz założenie strony internetowej poświęconej grze Battlecry II prosimy o powiadomienie firmy SSG, w celu umieszczenia odpowiedniego odsyłacza na naszej witrynie.[...]
Administracja powinna dopytać się firmy SSG, czy istnieje dalsza możliwość zamieszczenia odsyłacza.
Dalej, w tym samym notatniku jest również napisane :
Spoiler:
A. Aby móc się komunikować z innymi graczami, musisz otworzyć niektóre porty w swoim Firewallu.
Sprawdź w dokumentacji dołączonej do Firewalla lub Routera, w jaki sposób otwiera się następujące porty:
2300-2400 (dla danych TCP i UDP, przychodzących i wychodzących)
47624 (dla wychodzących danych TCP)
Powinno to rozwiązać problemy związane z połączeniem między różnymi graczami. Porty w Warlords Battlecry 2 są wymagane.
Utwór naprawdę jeden z moich ulubionych jeśli chodzi o ścieżkę dźwiękową, nie dziw, że ludzie tak chętnie go wykorzystywali. Co do tych portów to na pewno komuś się przyda, ktoś to info powinien wsadzić do odpowiedniego działu w podpiętym temacie
Na lapku nie mam. ;P
UWAGA!
Anime to nie sa kreskowki typu karton.
Anime to japonska sztuka filmowa, rysowana najczesciej recznie.
Co do mnie, to moimi faworytami sa Mirai Nikki, Eureka 7, SAO i HS D
12 Kingdoms - Ruika
Ta melodia jest po prostu przepiękna w każdej odsłonie i sprawia, że oglądając anime uczucia same do mnie wpływają. Coś cudownego ...
12 Kingdoms - Fuushun
12 Kingdoms - Yasougetsuna
Ostatnio edytowany przez Asiņains (2014-08-19 20:30:17)
Pierwszy utwór jest rzeczywiście fantastyczny. Przypominają się godziny spędzone przy Warlords Battlecry 2 Anime co prawda nie oglądałem, ale ze względu na grę ta muzyka zawsze będzie dla mnie czymś wyjątkowym.