Przygodę z WBC3 rozpoczynam orkami, i mam mały problem odnośnie wyboru klasy dla mojego bohatera.
Stawiam głownie na dobre morale , ale mam zamiar rozwijać również ofensywę. Był bym wdzięczny za doradzenie mi w wyborze mojej klasy.
i Wódz i Wojak są dobrym wyborem, postaram się objaśnić to wedle mego światopoglądu a nóż widelec wybierzesz dobrze sam. Zaczynamy:
Wódz - Ogółem klasa czysto nastawiona na atak przez jeden dość atut : Potężny Cios - Tylko Minosy mają ten atut Od Razu, co oznacza że gdybyś miał wybrać Orkowego bohatera, ten fant dostaje dopiero po obraniu klasy Wódz. Niemniej to jest dość istotny atut gdyż :
Potężny Cios - na każdy poziom tej zdolności dodaje nam +2 obrażeń ogólnych
Dalej:
Przywództwo - 1+ morale do każdej z prowadzonej przez nas rasy w bitwie (co zważywszy na istotniejszą role morale w 3, jest istotne by było ono wysokie)
Wymieniłam te umiejętności, jakie u wodza są kluczowe. Dodatkowe PD dla kawalerii czy bodaj potworów to dodatek, bo w tej klasie patrzymy głównie na obrażenia i bonusy idące z umiejętności bohatera, jakie bezpośrednio wpływają głównie na bohatera nie armie.
Wojownik - Wszechstronna klasa, jaka daje nam mnóstwo możliwości względem rozwoju. Tutaj atutów jest więcej i dodam na końcu do Twojej preferencji osobistą animozje co do tego, jak bohatera powinieneś wykreować
Mistrz Broni - +2% na poziom do szansy na krytyka *przy 20+ masz go przynajmniej co 2-3 cios*
Ignorancja Pancerza - Ignoruje +3 punkty pancerza za każdy poziom
Regeneracja - + 20% regeneracji na poziom *przy 20+ jest to już mocno zauważalne*
Dodatki jak Bieganie czy Kondycja pomijam, gdyż to jest kluczowe jak chcesz mieć bohatera bossa/tytana
Podsumowując:
Obie klasy są dobre, jednak jeżeli wolisz mieć ofensywnego Tanka, zdecydowanie Wódz (wcześniej wspomniałam dlaczego). Jeżeli chcesz mieć nieco bardziej zrównoważonego bohatera, polecam Wojownika (jakiego atuty wpływają mocniej na armie - Krytyki i Regeneracja plus morale, czego u Wodza niema gdyż premia z Potężnego Ciosu NIE PRZECHODZI na armie, głównie premie z tytułu premii do PD). Tyle narazie z mojej rozkminy, jeżeli chcesz więcej porad śmiało pisz