Która jednostka jest w waszej opinii lepsza. Jakościowo wygra diablik, który zadaje obrażenia magiczne, ale za to barbarzyńca jest tani i będzie jednostek tego typu o wiele więcej. Wtedy już zwycięstwo nie będzie takie oczywiste. Która jednostka jest też lepsza pod względem zastosowań: przebijające włócznie barbarzyńcy czy szybkość diablika?
W walce diablik vs barbarzyńca wygra diablik, ale gdy np 16 diblików vs 16 barbarzyńców to barbarzyńca bo ma przbijające włócznie. Ogólnie zastosowanie diablików to raczej szybkie i niespodziewane ataki, a barbarzyńcy w większej grupie to istne "wieże przeciwlotnicze". Nie porówbywałbym ze sobą tych jednostek bo mają zupełnie inne zastosowania. Posumowując: diablik silniejszy lecz na dłuższą mete diabliki nie stawią barbarzyńcom żadnego oporu. Swoją drogą lubię nieraz przywołać full kwazytów i zalać nim baze wroga Jest kwazyt jest impreza.
Ostatnio edytowany przez blazenek (2011-03-06 20:18:51)
Kwazytowy rush? Całkiem ciekawa taktyka, tym bardziej że kwazyty zatruwają więc to też pomaga w osłabianiu wrogich jednostek. Potem możemy podesłać diabliki, by większego szumu narobić. Oczywiście trzeba też równolegle dbać o produkcję kolejnych jednostek lub rozbudowę bazy. Obie jednostki są mało wytrzymałe o ile dobrze pamiętam.
Zbanowany
@up
Dobrze pamietasz
Diabliki są o NIEBO lepsze. Można nimi wymanewrować nad wodą. Może faktycznie w większej masie przegrają z barbarzyńcami, lecz sa mordercze przeciwko bazom wroga. Moja rada: Nie atakuj diablikami barbarzyńców - lepiej zajmij się budynkami.
Zdecydowanie diabliki. Gdy taki diablik podejdzie nad barbarzyńce on go nigdy nie trafi. W dodatku jest kilka razy szybszy od barbarzyńcy, a szybkość jest dla mnie najważniejsza. Obrażenia mają podobne więc tu wygrywa diablik.
Diablik jest szybszy i z barbarzyńcą sobie poradzi no i potrafi latać na na wodą i pagórkami co jest plusem bo inne jednostki go nie dosięgną. Nie pamiętam tylko jaką walke miały diabliki i barbarzyńcy.
Barbarzyńcy mają pewne zastosowanie po ulepszeniach, bo wtedy zadają wyższe obrażenia i działają trochę jak strzały z balist, przy tłocznych bitwach bywa przydatne. Ta rasa jednak idzie w ilość, nie jakość.
Moje doświadczenie z tymi jednostkami stawia mnie w dwojakiej sytuacji gdyż ponieważ : Diablik bije na głowę ze względu na umiejętność lotu i magiczne ataki, do tego szybko atakuje a często to ratuje nam skórę ale nie ma do niego za wielu ulepszeń. Barbarzyńca z kolei może szybki nie jest ale jest na pewno TANI i do tego zdecydowanie szybciej jest go wyszkolić w nakładzie kilku sztuk aniżeli tyle samo diablików , plus włócznie mogące ranić całą zgraje przeciwników robiąc mniejsze lub większe szkody , pomijając słaby pancerz etc etc ... Cóż dla mnie jest tak : Pół punktu dla diablików za fakt iż atakują jakby magią i latają , dla barbarzyńcy również pół punktu za Taniość , Szybkość produkcji (czy tam szkolenia) i oczywiście raniące wielu przeciwników włócznie . Amen
Odpowiedź jest prosta - diablik. Potrafi latać oraz strzela magią. Jest bardzo szybki i sprytny, a kosztuje za same kryształy, co na początku jest miodzio.
Szybkość diablika zdecydowanie tutaj góruje. Jego przydatność w walce trwa cały czas, natomiast barbarzyńcy wkrótce tracą swoje znaczenie. Poza tym diabliki możemy mieć dzięki demonom za darmo i regenerować na bieżąco ich straty. Plusem barbarzyńcy jest natomiast niska płaca . Mimo to diablik moim zdaniem prowadzi.