Pewnie trzeba umieć podciągnąć się na drążku xy razy.
W wojsku wymagania i sam wycisk zapewne jest duży, ale i tak najcięższe testy mają:
a) brazylijskie B.O.P.E
b) armia izraelska
Podobno w porównaniu z nimi w Polce poligon to kemping .
Wtrące tylko że PODOBNO czyli w gruncie rzeczy nie wiadomo
Napisałem "podobno", bo nie wiem, czy ufać naszym mediom .
Ja powiem tak. Miałem kontakt z wojskowym, który towarzyszył nam na obozie. Facet naprawdę spoko, po studiach. Jako że jestem w klasie mundurowej (tak, istnieje, taki profil w zwykłym LO), to zaczęliśmy go wypytywać o realia wojska. Pierwsze odpowiedzi typowe, że fajnie itp. Później prywatnie rozmawiał z paroma osobami, a że byłem wśród nich to usłyszałem co nieco. A krótko mówiąc w wojsku jest lipa. Mało zarabiają. Itp. Wprawdzie to jednak praca państwowa więc można być pewnym wypłat i tego że cię nie zwolnią z dnia na dzień. Dlatego zdecydowałem iść do policji. A wydziału nie jestem jeszcze pewny ;p To się jeszcze okaże.
Mediom nie ufaj nigdy a ja wam powiem że też mam znajomego w wojsku i koleś od jakiegoś czasu umarł ( w sensie żadnego z nim kontaktu) co pozwala snuć wnioski że wojsko ale takie z prawdziwego zdarzenia jeszcze istnieje i jeżeli ktoś bardzo sie tym interesuje , znajdzie co chce
Tak jest mundurowa klasa w LO ( rok temu chodziłam i jest ten profil)
Malin: Nie, były takie pomysły, żeby się przygotować, ale zdecydowałem, że pójdę na żywioł, bo za mało czasu miałem, żeby mieszać sobie w głowie i udawać kogoś kim nie jestem ; ) choć szczerze mówiąc troszkę im kitu wcisnąłem ; d
Savo: Rekrutacja imo ciężka, jest sporo różnych etapów, żaden z nich nie jest lekki, a multiselect, to totalne sito. Na dodatek jeśli nie zaliczy się tego badania, to trzeba sobie minimum rok czekać.
Celuję w wydział zabójstw.
Asiņains: Całego procesu rekrutacji nie opiszę, bo jest to dosyć skomplikowane, a poza tym jeszcze trochę mnie czeka, ale tak z grubsza dzieli się na: test wiedzy, test sprawnościowy, multiselect, wywiad zorganizowany, komisja lekarska. Wydział już napisałem, a szybko się raczej nie spotkamy jeśli w ogóle. Najpierw swoje w wydziale prewencyjnym odsłużę, zanim będę mógł patrzeć wyżej.
Lord Sauron: Kiedyś może tak, ale na torze sprawnościowym niestety podciągania nie mieliśmy ;c http://www.youtube.com/watch?v=gxiwC77p … 81BCAABFBC
Skoro wybieracie się do policji, to być może kiedyś będziemy współpracować, ponieważ ja mam zamiar iść na prawo .
BTW, dzisiaj pobiliśmy rekord w liczbie użytkowników zarejestrowanych dostępnych w jednym czasie (po dwóch latach), graty .
6 użytkowników , radujmy sie
Można to zawsze sprawdzić na dole forum, w divie pod ostatnim działem forum.
Trzeba przyznać, że forum ostatnio odżyło, najwyraźniej różne kroki poczynione ostatnimi czasy spowodowały, że coś się dzieje. I rzeczywiście, Murtag jako nowy towarzysz przyniósł tutaj nie mało świeżości .
Byłem w wojsku tylko po to, by zdobyć uprawnienia do strzelania z karabinu snajperskiego w razie zagrożenia kraju. Niby nic, ale na duszy lżej ... Sam test aż tak trudny nie był. Fajnie się biegło z pełnym ekwipunkiem na długie dystanse. Oczywiście to było nic. Jeśli pomyśle, co musiałbym przejść, zanim dostałbym się do GROMu ...
Idziesz na prawo, Mathias ? Ładnie - być może również się spotkamy. Mam nadzieję, że nie będzie to spotkanie w nieprzyjemnym miejscu ( oczywiście z mojego powodu ).
Ogółem to widzę, że na forum jest większość przyszłych urzędników państwowych.
Dobrze, że uciekam z tego kraju ._.'
( Dodam na boku, że urząd cywilny przyznał mi moje upragnione trzecie imię, które pozwoli mi na stałe zamieszkanie w Japonii - Mathias powinien pamiętać. )
Nie chce mi się również zakładać nowego tematu, więc napiszę tutaj :
Istnieje szansa na powiększenie listy emotikon ? Przykładowo, by dodać te z TA. Niby nic, a cieszy oczy ...
Wow wszyscy tacy sportowi, wojskowi i w ogóle, a u mnie rozwój ciała ogranicza się tylko do sportu w fotelu przed telewizorem, pływania w weekend i rowerów w tygodniu. Jeśli chodzi o sam kontakt z wojskowością, to oprócz komisji lekarskiej, klejenia modeli czołgów (tradycja rodzinna w pewnym sensie) i namiętnej gry w Planetside 2* to wiele tego kontaktu nie było, no może oprócz tych czołgów, ale to skomplikowana historia.
*Sama gra to tylko przyjemny symulator możliwej wojny w odległej przyszłości. Chwilowo spluwy plujące plazmą są w sferze marzeń.
Sport w fotelu przed telewizorem dobrze rozwija mięśnie pośladkowe.
A jak pływasz w weekendy i jeździsz na rowerze, to nie jest źle ; )
Tak a propos sportów, to jakie wy sporty uprawiacie ? może macie jakieś filmiki YT?