Ja tak samo mam
Co taka cisza? To wszystko przez ten shoutbox, kiedyś nie było takiego dziadostwa. :-P
Ja stety i niestety mam pewne sprawy ( inne forum gdzie sie dzieje masakra i inne) i zjada mi to czas |D
A jakie to forum zajmuje Ci czas, hmmm?
Nie chce robić autoreklamy ani coś więc ew, podać moge na pw ( bo sie nie chce ośmieszyć publicznie)
A tam, Blazenku, to wcale nie przez SB, tylko taki period, że każdy ma swoje sprawy .
Ale ja już swoje załatwiłem, pojutrze wyjeżdżam do Egiptu na tydzień i mam wszystko w poważaniu ;p.
Wiem, że to nie wina SB Do Egiptu na tydzień powiadasz ? No to nieźle.
Łapcie fajną stronkę. Pomyślcie o jakiejś postaci(z gry, piosenkarz, cokolwiek) a następnie odpowiedzcie na pytania zgodnie z prawdą i o ile nie jest to coś czego się odgadnąć nie da, to on to odgadnie Mi zgadł już dużo rzeczy, m.in. Crash Bandicoot, Altair, Lionel Richie. Program jest dobry, można się pobawić
http://en.akinator.com/personnages/jeu
Niestety, ale z 20 postaci trafił tylko w jedną. Oczywiście zamiast podziwiać jak on działa, skupiałem się bardziej na podejściu programistycznym. Muszę przyznać, że mógłbym narysować schemat blokowy dla takiego sieciowego programu. Można się pobawić - zżera dużo czasu niestety, ale to raczej na plus : )
Tak. Bardziej miałem na myśli napisanie własnego kodu : ) Niestety, tak mi już zostało ze szkoły : gdy widzę jakiś program, bądź stronę, patrzę na to pod względem pisania kodu : )
Nie znam się jeszcze na pisaniu kodów, ale takie coś jest fajne
Wracając do tego, że chcę nową kartę grafiki, to kupiłem tego Radeona 6870, ale okazało się, że moja płyta główna ma wejście PCI-E x16 1.0, a ten radek 2.1 i ogólnie nie chce działać. Na szczęście mogę oddać, więc problemu nie ma. Szukam więc dalej karty takiej, żeby wszystko trybiło, więc pytam znów o jakieś sugestie
Mój sprzęt to mniej więcej:
Procesor - Intel®Core™2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz
RAM - 2 x 2GB
Płyta Główna - Gigabyte GA-G31M-ES2C
Zasilacz - OCz StealthXStream 500W - Ten co mi go poleciłeś Asiņains
Czytałem, że karty PCI-e 2.1 czy 2.0 są kompatybilne z kartami które mają PCI-e 1.0. Niektóre płyty jednak nie widzą nowszych kart, w niektórych przypadkach pomagała aktualizacja BIOS'u, ale ja mam najnowszy i mi nie chodzi nowa karta. Komputer się włącza, ale monitor nie pokazuje niczego.
Ostatnio edytowany przez blazenek (2013-03-26 17:51:48)
Z tego, co mi wiadomo, PCI-E jest kompatybilne wstecz ( 2.0 do 1.0 ). Oczywiście, żeby nie było łatwo, Radeon będzie się kłócić, iż to nie jest to wejście. Nie sądziłem, że możesz mieć wejście 1.0, ale myślę, że to nie jest problem. Karta z wejściem 2.1 nie wejdzie - racja. Ale karty 2.0 możesz brać. Oczywiście 100% pewności nie ma - samo wejście 2.0 na rynek było dosyć chaotyczne. Niestety nie jestem w stanie pomóc, jeśli chodzi o karty tego typu, lecz poleciłbym jakiegoś GeForce, gdyż nie "kłóci" się przeważnie z resztą podzespołów. Kiedyś w Cd-Action na teście kart była karta "Geforce 8800 Ultra", miała bodajże 768 RAM DDR3. Była na szczycie testów - a pamiętam ją z powodu świetnego wyglądu. Mam nadzieję, że ten "trop" w czymś pomoże. : )